Koje su različite vrste veb sajtova i koji je idealan za vaš biznis

vrste veb sajtova
Sadržaj teksta

Kada je u pitanju izrada veb sajta, postoje različite vrste veb sajtova od kojih možete izabrati najbolji za vaše potrbe.

Svaki tip služi jedinstvenoj svrsi i prilagođen je specifičnim poslovnim zahtevima. U ovom blogu ćemo pogledati koji su to različite vrste veb sajtova i odrediti koji je idealan za vaše poslovanje.

Koje različite vrste veb sajtova postoje?

Kada se pripremate da napravite veb sajt za svoj biznis, od ključne je važnosti da razumete koji različite vrste veb sajtova se nude i cilj svakog od njih. Pre donošenja konačne odluke, pažljivo analizirajte ciljeve vaše kompanije, ciljnu publiku i budžet. Sa ovim znanjem, moći ćete da donesete najbolju odluku za svoju kompaniju i garantujete da vaš veb sajt ispunjava predviđenu svrhu za vaš biznis, koristeći najbolji izbor koji različite vrste veb sajtova nude kako biste ispunili vaše poslovne ciljeve.

Informativni veb sajt

Informativne veb stranice koje se ponekad nazivaju katalog ili brošura veb-sajtovi kreiraju se da ponude detalje o kompaniji ili grupi. Često sadrže podatke za kontakt, blog ili odeljak sa vestima i detalje o proizvodima ili uslugama kompanije.

Preduzeća koja žele da budu prisutna na mreži, ali ne moraju nužno da zahtevaju platformu za online trgovinu, mogu se fokusirati na informativne veb sajtove. Odlično su rešenje za mala ili nova preduzeća jer se donekle jednostavno prave i lako se održavaju.

Veb sajtovi za online trgovinu (Online prodavnice)

Sajtovi za online prodaju koji se obično nazivajui  onlajn prodavnice kreirani su za kompanije koje sprovode onlajn prodaju roba i usluga. Ovi veb sajtovi imaju korpu za kupovinu, implementiran procesor plaćanja i prikaz robe ili usluga. 

Veb sajtovi za online trgovinu su idealni za kompanije koje žele da povećaju svoju bazu klijenata i prodaju ljudima širom zemlje ili sveta. Kupcima pružaju mogućnost da obavljaju kupovinu 24 sata dnevno i prihvataju porudžbine čak i kada je posao fizički zatvoren, odnosno van radnog vremena. Iako su komplikovaniji od informativnih veb sajtova, oni pružaju veću funkcionalnost i širi spektar izvora prihoda.

Blogovi

Blog je veb sajt koji redovno objavljuje sadržaj. Blogovi se mogu koristiti u lične ili profesionalne svrhe i idealni su za kompanije koje žele da se pozicioniraju kao lideri mišljenja, stavova i informacija u svojoj oblasti.

Blog je sjajna strategija za povećanje prisustva na pretraživačima i saobraćaja na vašem veb sajtu. Oni pomažu u širenju vaše publike i angažovanju na vašem specijalizovanom tržištu.

Portfolio veb-sajtovi

Portfolio veb-sajtovi su napravljeni da prikažu najbolje radove dizajnera, umetnika ili programera. Idealni su za nezavisne dizajnere ili male dizajnerske studije jer često uključuju slike, video zapise i sažetke prethodnih projekata. Oni mogu biti koristan alat za pokazivanje vaših sposobnosti potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Društvene mreže

Veb sajtovi društvenih mreža kao što su Facebook i Twiter imaju za cilj da okupe pojedince koji imaju zajedničke interese. Ove veb stranice su idealne za kompanije koje žele da izgrade zajednicu i lično komuniciraju sa klijentima. Pored toga, oni pomažu u povećanju broja posetilaca na vašem veb sajtu i vašoj izloženosti na mreži.

Veb sajtovi zajednice

Forumi i table za razgovor na veb sajtovima za zajednice imaju za cilj da okupe ljude koji žele da razgovaraju o sličnim interesima. Oni su idealni za kompanije koje žele da stvore bazu pratilaca ili potrošača. Oni pomažu u povećanju učešća i pružaju forum za komentare i preporuke klijenata.

Dakle, koje vrste veb sajtova bi bili idealni za vaš biznis?

Sve zavisi od zahteva i ciljeva vašeg biznisa. Informativni veb sajt je odlična opcija ako želite da budete prisutni na mreži i pružite informacije o svojoj kompaniji. Veb sajt za online trgovinu je najbolja opcija ako želite da ponudite robu ili usluge. A veb sajt za društveno umrežavanje može biti najbolja opcija ako želite da lično komunicirate sa svojim potrošačima.

Razmislite o planovima i ciljevima vašeg veb sajta. Informativni veb sajt kompanije je prirodan izbor ako osnivate posao, a dizajn bloga ima smisla ako započinjete blog, ali odluka možda nije uvek jasna i često postoji preklapanje. Mogli biste da pokrenete online prodavnicu sa blogom ili veb sajt za događaje sa odeljkom samo za članove. Na primer, neprofitna organizacija koja organizuje različite izlete ima specifičnu stranicu bloga sa savetima i motivacionim materijalom.

Podelite članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
IMATE NOV PROJEKAT?
ZAPOČNIMO GA ZAJEDNO
Oni su nam ukazali poverenje

Ako imate projekat na umu ili samo želite da razgovarate o idejama i planovima, kontaktirajte nas i dobićete besplatnu procenu.

Scroll to Top